Velkommen

Meisbakken er en psykiatrisk institusjon med 3 avdelinger. De som ønsker hjelp til å finne godfølelsen og latteren, går opp til Positivitetskontoret. De som ønsker hjelp til å håndtere de mørke, vonde følelsene, går til Negativitetsbakgården. Og Sorgens høyborg er for de som ønsker å lære om sorg.

Mitt navn er Eivor Meisler og jeg jobber som sykepleier og kunstterapeut i Tromsø. Jeg har alltid vært glad i å tegne og har brukt mye humor i eget liv for å klare stå i ulike utfordringer. Spesielt tiden etter jeg mistet min datter Adrianne.

Vi har alle levd et liv og opplevd gode og vonde ting. Jeg har store deler av livet forsøkt å unngå ubehag og indre smerte. Det gav meg et jag etter lykken og godfølelsen. Først da jeg begynte å akseptere ubehag og smerte som en del av livet mitt, fikk jeg indre ro. Og oppdaget at lykken hadde vært der hele tiden, i hverdagen min, jeg bare så den ikke. Jeg erfarte at det hjalp å være i Negativitetsbakgården, hvor jeg lærte meg å uttrykke det vonde. For deretter å ta meg en tur opp på Positivitetskontoret og le og tenke positivt. Så når jeg kjenner det negative banker på, er det alltid en liten nedtur «æsj, er jeg der nå» for det er jo ikke akkurat lystbetonte greier. Men jeg vet at for meg hjelper det ikke å skyve det unna. Så da tar jeg en tur ned i Negativitetsbakgården. Og etterpå er det så deilig, for da setter jeg ekstra pris på det positive i livet mitt. Slik som når sola kommer tilbake etter mørketida. Den skinner ekstra sterkt.

Alle mennesker vi møter speiler noe i oss. Min erfaring er at når jeg klarer å se innover i meg selv og forstå meg selv bedre, så klarer jeg bedre å se og forstå andre. Jeg begynner å innse at dette kommer til å bli en livslang prosess med læring. Men jeg liker å lære nye ting, det gjør livet spennende.

Til alle hverdagshelter som jobber i helsevesenet, dere er så viktige for de som er i krise og trenger stødige mennesker med hjertevarme og omsorg. Og til alle pasienter og andre der ute som sliter med vonde ting: Gi aldri opp.

Det jeg tegner i Meisbakken er hverken riktig eller feil. Det er kun et kreativt univers med fiktive figurer, basert på inspirasjon jeg har fått i møte med meg selv og mennesker rundt meg.

Hvis du ønsker å følge bloggen kan du signere under så sender jeg mail når jeg publiserer nye innlegg.